home
Ellie
visie
organisatietrajecten
individuele coaching
workshops
contact
geweldloze communicatie
systemisch werk

GEWELDLOZE COMMUNICATIE:
RESPECTVOL EN OPEN IN VERBINDING BLIJVEN

In mijn werk gebruik ik de term Aandachtig communiceren, omdat deze meer aansluit bij hoe ik de essentie ervaar.

Aandachtig communiceren is een combinatie van Geweldloze Communicatie en Mindfulness. Geweldloze communicatie is een methode die helderheid brengt en handvatten biedt om respectvol en open in verbinding te blijven. Juist als het moeilijk wordt/is. Mindfulness beoefenen, is met volle aandacht bij het moment zijn. Zonder te oordelen. Beiden steunen om milder en effectiever om te gaan met de gebeurtenissen die je raken.

De sleutel is mededogen. Voor jezelf en in het contact met anderen. Het is een uitdaging om open te zijn en te delen wat een gebeurtenis met je doet, zonder te veroordelen of eisen te stellen. Informatie van de ander open op te nemen en erkenning te geven voor wat de ander ervaart.

Aandachtig communiceren laat een bijzonder effect zien: conflicten verliezen hun dreiging, waardoor je constructief kunt omgaan met verschillen en er verandering optreedt in schijnbaar onoplosbare situaties.


DICHTER BIJ JE WARE AARD

Bepaalde vormen van communiceren vervreemden ons van onze natuurlijke empathische aard. Aandachtige communicatie brengt je dichter bij je ware aard door integratie van


SPECIFIEK WERKEN MET COMMUNICATIE

Voor Aandachtig communiceren ontwikkel ik maatwerk workshops.

Voor een specifiek aanbod voor Geweldloos Communiceren werk ik samen met Martin van der Meulen van Ai-opener.

Bekijk aanbod workshops en trainingen.